Bij Platoo openen deuren voor iedereen die droomt van een toekomst in het onderwijs. Of je nu aan het begin staat van je onderwijsreis of als herintreder de draad weer wilt oppakken, wij bieden je de ruimte om te leren, te groeien en je passie voor het onderwijs te (her)ontdekken. Je bent meer dan welkom!

Stage lopen met goede begeleiding

Elke Platoo-school is een vruchtbare leerplek waar studenten de kans krijgen om hun theoretische kennis in de praktijk te brengen. Stageplaatsen in onze scholen vind je elk jaar via de bekende portalen van mbo’s en hogescholen. Platoo is lid van het opleidingsnetwerk Samen Opleiden en het Partnerschap Opleiden in School (POS).

Ben je op zoek naar een stage die buiten de gebaande paden ligt? Stuur dan een e-mail naar HR@platoo.nl met de details van je opleiding, je stagevoorkeuren en de gewenste periode. Wij zorgen ervoor dat je verzoek bij de juiste schoolopleider terechtkomt.

De rol van de schoolopleider en mentor

Binnen onze scholen speelt de schoolopleider een cruciale rol. Deze toegewijde leerkrachten zorgen voor een kwalitatief hoogstaande begeleiding en opleiding van onze studenten, startende leraren en mentoren.

Als student word je niet alleen aan een school, maar ook aan een mentor gekoppeld: een ervaren leerkracht die zijn kennis en ervaring deelt om je te coachen en te begeleiden tijdens je leertraject. De schoolopleider zorgt voor de perfecte match tussen jou en je mentor, zodat je begeleiding op maat krijgt.

Een nieuwe start in het onderwijs: jouw avontuur als zij-instromer

Ben je toe aan een carrièreswitch en klopt je hart sneller bij de gedachte aan werken in het onderwijs? Bij Platoo ben je welkom! We vinden het leuk dat je met jouw ervaring uit een andere sector frisse ideeën kunt brengen. We begrijpen ook dat de overstap naar het onderwijs een grote, maar vooral een moedige stap is. Daarom zetten we ons volledig in om je te begeleiden, met specifieke ondersteuning om de overstap zo soepel en verrijkend mogelijk te maken. Van persoonlijke begeleiding tot praktijkervaring in de klas, samen zorgen we ervoor dat je met vertrouwen en kennis voor de klas staat.

Als je wilt starten als zij-instromer, neem dan eerst contact met ons op. We leggen je dan uit hoe het voortraject (sollicitatie, snuffelstage, proefstage) eruit ziet. Het eerste volgende startmoment voor Zij-instroom is 1 september 2025.

Kortom: waar wacht je nog op?

Al onze studenten, zij-instromers en andere collega’s ondersteunen we op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Meer daarover lees je op deze pagina. Wil je kennismaken of heb je een vraag? Dan horen we heel graag van jou!